måndag 3 september 2012

Studieresa till Washington DC och New York City

I morgon bitti kliver jag på tåget mot Köpenhamn och avfärd mot USA för en tio dagar lång studieresa med totalt 7 ledamöter och 2 tjänstemän från Riksdagens Civilutskott.

De som reser är samtliga intresserade av bostadspolitik och samhällsbyggnad. Programmet som innehåller en ledig heldag - söndag och en resdag - lördag (tåg från Washington till N.Y) är minst sagt välmatat.

Vi kommer att följa bostadförsörjningen och stadsbyggnaden, i två stora städer. Det handlar om funktionshinderfrågor, utveckling av handel, miljö och energi. Vi kommer att se många exempel på plats och givetvis som avslutning besöka byggprojekt, exempelvis Ground Zero, där byggföretaget SKANSKA verkar. Några av dessa platser har jag redan sett, när vi besökte New York i somras. Ett exempel är den fantastiska High Line Park som är en park - ett gångstråk, över två kilometer lång, byggd på en gammal järnvägsbro - högbana.
High Line Park, New York City
Höga hus som sagt, men också stora utmaningar. Att bygga hållbara megastäder är en överlevnadsfråga för vår planet, för hur gärna vi än vill något annat kommer dessa att fortsätta att växa.


Ola Johansson
CenterpartietInga kommentarer: