tisdag 9 november 2010

Värvningarna till cirkus Kd!

Den nyhet som presenterades i GP och Kbp idag hörde jag sent i måndags kväll av Fredrik Hansson. Nog kunde man vänta sig en händelsrik start på det nya Kommunfullmäktige, men denna cirkus överträffar vida alla spekulationer. Tre nya Sverigedemokrater och lika många inkryssade Kungsbackabor tillsammans med "nestron" Roger Larsson och lika många stukade ersättare i Kb som jobbat hårt för att profilera sig inför detta val. Framförallt Stephan P och Maria C, samt den förträfflige Hans Selander. Instället kryssade sig Anna Hjertqvist och Conny Jexler in som nya i politiken, medan Peter Wesley missbelåten med listplaceringen i Kd vände på d:et och blev Kb istället under stor dramatik, nästan som en fotbollsvärvning. Han tog med sig sina Säröröster och tog plats som den fjärde ordinarie Kungsbackabopolitikern.

Nu är de tre åter missbelåtna med hur de behandlats i sitt nya parti och tas emot med öppna armar hos det av väljarna övergivna Kristdemokraterna i Kungsbacka. Att Kd tar emot folk som i ren protest lämnar parti och ideologi är inget nytt. Christer Svedhage, tidigare S gick över till Kd förra valet. Att de båda nya politikerna tror att de kan räkna med platser i nämnder bara för att de råkat komma med i fullmäktige får man väl skylla på orutin och bristande tålamod. Kanske borde det gått politikerskola hos oss i Centerpartiet och fått ta del av hur det är att ha fler kompetenta kandidater än det finns uppdrag att fördela. Jag känner ingen av dem egentligen, men Anna:s spontana lynne känns igen i hennes agerande som politiker. Med tanke på att både hon och Conny delade ut förkryssade valsedlar i brevlådorna i Åsa repektive Kullavik indikerar att de själva tycker de är större än det parti de valt att representera. Det är en inställning som Larry Söder lär få känna av framöver, åtminstone tills dess de båda tröttnar även på honom. Peter Wesley var ju bara borta i ett drygt halvår så han lär väl tas emot med öppna armar. Det är bara att vända andra kinden till och sedan låta den som är utan synd kasta första stenen.

Det råder ingen tvivel om att väljarna har anledning att känna sig lurade, både av Kungsbackaborna som lockade väljarna med nya namn som partiföreträdare och av Kristdemokraterna vilka lurade de väljare som valde bort Kd, men istället fick en grupp i fullmäktige som blev större än den var förut, trots att väljarunderlaget halverades. Detta skadar inte bara Kd och Kb, utan även politiken som helhet. Jag hoppas och tror att priset för detta väljarsvek blir högt för de inblandade.


Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

3 kommentarer:

lars-anders sa...

Bra skrivet om turbulensen i kba.Bra jobbat riksdan.Rätt man på rätt plats.

Lars-Anders

Anna Hjertqvist sa...

Ola, hoppas du trivs i vår Huvudstad.

Otroligt intressant att du som stor man i huvudstaden, orkar lägga så mycket energi och tid på lilla mig.
Detta tar jag som en komplimang....
Anna Hjertqvist
Numera medlem i ett seriöst parti!

Ps. Kb-borna har INGEN IDEOLOGI, så du vet.

Anonym sa...

Ola, KB gjorde ett uselt val 2010, det skilde 3 röster emellan 3:e och 4:e mandatet, mycket trolig hade KB haft 2 mandat utan oss 3 personer. Jag stod själv 12 timmar i vallokalen och delade ut valsedlar.

Men tala om för mig vilket parti i Kungsbacka där hälften av KF ledamöter inte innehar nämnd.

KB talade om en breddning i partiet, då kanske du kan tala om för mig varför Maria tog KS, IFO och gruppledare trots hon är ersättare i KF och vi 3 fick ingenting.
Att delta i en valrörelse allt vad det innebär, som du vet själv och sedan behandlas av sina medlemmar där årsringarna i partibok och gamla band inom NYD styr mer än väljarnas vilja såg vi som en misstroende och avgick.
Vi har trots ett ansvar emot våra väljare.
Mvh Peter Wesley