lördag 3 december 2011

En vädjan till vettiga Socialdemokrater

Tycker det verkar aningslöst av er lokala S företrädare att falla varann i talet till stöd för Håkan Juholt. Inse att han är körd och börja vaska fram vettiga, sansade och lågmälda alternativ. Det kommer att krossa er att allt för länge dra ut på detta lidande. I grunden är ni ett viktigt, stort och bra folkrörelseparti, med rötter som liknar våra i Centerpartiet. Med Er borta blir fältet fritt för kommunister och rasister som redan nu suger upp de besvikna LO-medlemmar som flyr fanorna. Jag unnar inte Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna att växa sig starka på er bekostnad. Miljöpartiet är bra, men fyller inte kostymen. Centerpartiet är självklart ett alternativ, men man måst ha respekt för att den politiska paletten behöver inslag av olka nyanser och färger. Alla kan inte heller bli Moderater.

Apropå rasister så tycks ni också helt ha förlorat känslan för de personer som lever och verkar i Sverige med en annan bakgrund än svensk. En som klarade det är Mona Sahlin. Hon följde en tydlig ledarlinje från Palme, via Carlsson och Lind. Göran Persson var en bra statsminister, men hade turen att leda partiet medan det ännu var starkt och inte behövde arbeta så mycket med intern förnyelse. Välj en ledare som är mer intresserada av partiets fortlevnad än sin egen person. Mikael Damberg verkar vettig, t.ex. Sverige behöver en opposition som fungerar och kommer med konsekvent kritik och kan ställa upp ett trovärdigt regeringsdugligt alternativ. Konsekvens, trovärdighet och duglighet är inte kännetecknande för  Håkan Juholt.

Slutligen: Ni behövs i landets kommuner, regioner och landsting. Där har ni på många håll fortfarande makten och styr med ansvar, kontinuitet och kompetens. Självklart finns det även där en stark opposition som gärna tar över och kommer säkert så att göra. Att tappa positioner lokalt är inte roligt. Tro oss, vi vet...

Ola Johansson
Centerpartiet

Inga kommentarer: