lördag 19 mars 2011

Sen reaktion på förödande torghandelsbeslut

Den 9 mars skrev jag här om farhågan för att Riksdagen skulle besluta om kontantautomater, något som skulle kunna leda till torghandelsdöd och stora konstnader för småföretag och butiker. Nu skriver Kungsbackapostens Per Qvarnström om riksdagsbeslutet, som ju är ett resultat av att SD, S, V och Mp hamant på samma sida i en votering och drivit igenom mot allianspartiernas vilja. Det händer ju då och då att regeringens politik inte får riksdagens majoritet med sig. Detta är ett sådant tillfälle. Nu ska vi inte vänta oss att regeringen kommer att införa detta med någon större beslutsamhet. Det handlar om en utredning och utredningar har regeringen ont om pengar att genomföra. Samma majoritet beslutade ju skära ner regeringskansliets budget med 300 miljoner kronor.

Ett liknande ekonomiskt lättsinne kan utläsas i att V, Mp och Sd gemensamt beslutat med 1/6-majoritet drivit igenom ett 12 månaders fördröjande av införandet av lag om datalagring. Det ändrar inte beslutet i sak. Datalagring kommer att genomföras. Alla andra partier står bakom det, men fördröjningen på ett år innebär att EU har rätt att utkräva ett vite av Sverige. Sura pengar! Miljöpartiets Agneta Börjesson, med flera applåderade entusiastiskt beslutet.

Idag spelade HK Aranäs en match mot topplaget GUIF. En seger med 30-27, som troligen betyder förnyat kontrakt i Elitserien. Märkligt återigen att inte hallen var full, men det förtar inte äran för den hängivna och kunniga handbollspubliken. Idag var både jag och Fredrik Hansson på plats, men jag undrar hur det är med övriga politikers intresse för Kungsbackas stolthet.

Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

Inga kommentarer: