lördag 22 januari 2011

Rätt i dagens GP om Sverigedemokrater i Riksdagen

Jag sitter själv som ersättare i Civilutskottet och i Trafikutskottet och det är tydligt att det i dessa utskott finns personer som inte tillhör den inre kretsen som ej heller tilltros han en egen åstikt som de kan stå för. Dessa är Tony Wiklander i TU och Carina Herrstedt i CU. Möjligen gäller samma sak för min bänkgranne Mikael Jansson som tidigare varit partiets ordförande, men som nu är avpolletterad till förmån för en mera verbal och välpolerad sådan.

Tony Wiklander gjorde som ordinarie SD-ledamot i Trafikutskottet ett riktigt ställningtagande när han inför utskottet deklarerade sin åsikt att Öresundsbrons avgifter skall följa vad som gäller i övriga landet och att det finns fog för att höja avgifterna för tåg som passerar där. Det blev inte partiets linje i kammaren utan där valde de att betala tillbaks till de SD-vänliga Skåneväljarna och köra över den logiskt tänkande Wiklander. Resultatet blev att de Rödgröna stöddes och underhållspengar från övriga landet drogs in för att finansiera fortsatt låga avgifter på Öresundsbron. Det är den logik vi kan räkna med, nämligen att ett fåtal bestämmer och att det även framöver kommer att vara en påfallande vilsenhet bland de SD-ledamöter som valts in i Riksdagen som röstboskap åt Jimmie Åkesson, Björn Söder och Kent Ekeroth.

Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle vara intressant att veta i vilken fråga jag har fått ge vika fö min egen åsikt i CU... Nej just det det finns ännu ingen..

Carina Herrstedt

Ola Johansson sa...

Inte ännu, nej. Kommer vi eller kommer vi inte att få besked i utskotten vilken linje som gäller i kammaren, det är den intressanta frågan. Det gäller ju för er att formulera politiken efterhand och det kanske inte är så lätt alltid.