lördag 24 april 2010

Klaga inte på Kungsbackabor

Läste en insändare i dagens tidning, där en person tyckte att politikerna som skriver insändare inte borde klaga så mycket på varandra, utan istället berätta vad de vill....Bra, tänkte jag och läste vidare. Ofta klagas det på saker som beslutas och görs i Kungsbacka, sällan någon som säger vad de vill göra, utan med hjälp av statisitk och egna slutsatser försöka få det som att verka som det mesta som görs är dåligt.

Lördagen i Kungsbacka talade ett annat språk. Kungsbackas renhållningentreprenör, Renova, visade upp de nya biogasdrivna sopbilarna, 9 stycken, som ska hämta sopor och matavfall. Matavfallet ska omvandlas till bränsle och soporna sorteras, eller blir värmeenergi. Samtidigt var det aktiviteter på Fyren och Bokbussen visades upp på torget. Fullt av folk som fick ta del av bra saker som görs i kommunen och som kommit till genom gott samarbetsklimat och kloka beslut. Visst var det inte alla politiker som var lika aktiva som Centerpartiets Göran Bonander i frågan om sopbilarna och återvinningen av matavfallet till bränsle. Men vad gör det? Om man vill sola sig i glansen så säger vi inte nej. Politik är att ge och att ta utan att klaga.

Själv deltog jag tillsammans med 700 andra, bland annat Folkpartiets Ulrika Landergren i Kungsbackaloppets 113:e upplaga. Eva Borg från Socialdemokraterna sköt startskotten och sköt även bilden på mig och Ulrika. Loppet gick bra, strax över 32 minuter på 6 km. En fin tradition som hållits vid liv sedan 1898. Världens äldsta långlopp! Äldre än Boston marathon. Under inverkan från vår Fritidsnämnd har det utvecklats till att bli ett stavgångslopp, två ungdomsklasser och även ett lopp för funktionshindrade vid sidan om stadsloppet på 6 km och en halvmara. Bra exempel på att vilja och göra.

Åter till insändaren, som avslutades i stil med "därför tänker jag rösta på Kungsbackaborna i valet". Men Therese! Ska du rösta på det enda partiet som gjort det till politik att inte ha någon politik - att inte ge besked om vad man vill - utan bara prata om vad man inte vill och vad de som tagit ansvar lagt förslagen och fattat besluten gjort för fel. Var och en lägger sin röst som den vill. Nu har Kb fått konkurrens av Sd kan vi läsa och deras strateger nere i Skåne har identifierat vem de konkurrerar om rösterna med. Det är säker tinte bara här som det lokala missnöjespartiet hotas av Främlingsfientliga Sverigedemokrater. Sd har en dålig politik, men de har en. Frågan är nu vilka som kommer att vilja stå för den. Det verkar vara mer populärt att kalla sig Kungsbackabo. Vi är snart 75 000 stycken.

1 kommentar:

Ingrid Höglind sa...

Aha, you are running for more than parliament ;)