söndag 17 januari 2010

Kom an SD!

Det visade sig tydligt vid EP-valet i juni att sympatier för Sverigedemokraterna finns i Kungsbacka. Bland Kungsbackaborna finns det människor som inte vill ha muslimer som grannar, som vill stänga gränserna och som skräms av det mångkulturella samhället vi andra gärna talar oss varma för.

Orsakerna kan vara många. Kanske har man aldrig träffat och lärt känna någon med utländsk bakgrund, eller så är det just det man har och därmed anser man sig ha "dålig erfarenhet". Eller finns det kopplingar bakåt i historien, liknande de som Sverigedemokraterna bevisligen har, trots att de påstår motsatsen.

Sverigedemokraterna har fel i det mesta, men de har rätt metod, att ur dessa grupper, dra till sig intresset kring sitt förenklade politiska budskap. Hela deras deras program grundar sig på en enda enkel analys och förklaringsmodell. Nämligen den att det är det mångkulturella samhället, invandringen, speciellt den muslimska som är hotet mot det "Svenska" och orsaken till snart sagt alla problem i samhället. De väljer att helt bortse från andra förklaringsmodeller till fenomen som brottslighet, brist på demokrati, arbetslöshet och ekonomisk nedgång. Vad svenskheten innebär har de svårare att förklara.

Vi har hittills och till skillnad mot andra kommuner i vår omgivning saknat en etablerad Sverigedemokratisk partiorganisation med framträdande medlemmar som kandiderar till politiska uppdrag. Jag vill inte påstå att jag välkomnar deras etablering i Kungsbacka (Kungsbacka Posten 16 januari 2010), men det skulle underlätta för oss som önskar föra en diskussion med de väljare som, exempelvis i EU-valet, anser att SD har en politik som är bättre än de etablerade riksdagspartiernas. Det skulle kännas befriande att få någon att debattera med.

Kungsbackaborna har (möjligen felaktigt) anklagats för att suga åt sig dessa väljare i kommunvalen. SD:s etablering här kan innebära ett väljartapp för Kb som måste kompenseras genom att de i större utsträckning övertygar väljare med en ideologisk hemvist i någon av huvudalternativen; Alliansen, eller dess motsvarighet på vänsterkanten. I diskussionen i Kommunfullmäktige senast i december gavs ett tydligt besked från Stephan Philipsson; Kb är inget främlingsfientligt parti.

Låt oss hoppas det även är så de säger när de möter väljarna och att de tillsammans med oss andra tar oss an SD, om och när de väljer att ställa upp i kommunvalet. Det är också ett ansvar vi andra har, att aldrig någonsin ge vika för den typen av argumentation som SD för och säga ”att dom har ju rätt i en del”. För det har dom inte. De har fel, i allt!

Människors syn på det mångkulturella samhället kan förändras, men det tar tid. Längre tid än vi har kvar till valdagen. Det viktigaste är att vi för diskussionen på ett sådant sätt att det framgår att det finns annat att diskutera än invandringsfrågorna (av kända skäl framförallt i Kungsbacka). Politik är så oändligt mycket mera. För folket på landsbygden är det viktigare att veta var partierna står i frågor som rör stödet till vägföreningar, bygglov, kvalité och utbud på samhällsservice, företagarfrågor, kollektivtrafik, bredbandsutbyggnad, etc. när de röstar på sin kommunpolitiker.

"Sverigedemokraterna vill inte ha mångkultur. Punkt slut". (Skriver Frillesåssonen Alexander Bengtsson i boken "Sverigedemokraterna har fel - Så tar du debatten). Jag rekommenderar fler politiker att läsa den nu.

Detta är grunden för deras existens och deras ökande stöd i olika opinionsundersökningar. De har sin värdegrund och sin ideologi. För att kunna bemöta den måst vi andra ställa oss frågan; - Vilken är vår?

Vi kan endast vara framgångsrika i vårt arbete att argumentera mot dem om vårt utgångsläge är det motsatta, att det mångkulturella är någonting i grunden naturligt och positivt. Ett absolut villkor för att kunna utveckla samhället.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Flosklerna flödar ser jag.

På vilket sätt är mångkulturen ett absolut vilkor för utveckling av samhället, skenande brottsstatistik?

Kan du ärligt säga att den sk mångkulturen har förbättrat mer än försämrat. Om ja, på vilket/vilka sätt?

När du skriver om "dåliga erfarenheter" menar du då att de som har blivit utsatta för personrån, gruppvåldtäkt, misshandel eller de som inte accepterar att deras surt förvärvade pengar ska kastas bort i det svarta hålet som flyktingindustrin har blivit bara ska anse sig kulturberikade och vara tysta?

Om du inte kan se skillnad på "svenskhet" och uppförandet i t.ex. mena-länderna kanske du borde syssla med något annat än politik. Flera kända muslimer har uttryckt vilja om att införa sharialagar i Sverige. Känns det svenskt? Angrepp på blåljuspersonal är inte heller något som vi upplevt tidigare.

Vi har kämpat hårt för jämställdhet i Sverige under väldigt lång tid och det känns ganska svenskt men många av kulturberikarna har dock andra åsikter om var kvinnan hör hemma, för att inte tala om vad som händer med homosexuella i muslimska länder.

Mångkultur är definitivt inte naturligt, samhällen som har försökt har det inte gått särskilt bra för historiskt sett.

Varför ska vi släppa in en massa ekonomiska flyktingar som ska leva av våra skattepengar när vi har en enorm ungdomsarbetslöshet redan nu, för det du vet väl att det är en försvinnande liten del som är riktiga flyktingar. Vad ska en 45 årig analfabet från Somalia tillföra Sverige?

Och du kasta inte sten i glashus, jag antar att du känner till Centerns bruna historia. Men det så klart, Sd måste ju vara elaka nazzistrassister för så skriver ju Aftonbladet...

//RC

DAO sa...

Men *suck* RC!

Ännu en mindre insatt person som ger sig in i historiska debatter och talar om att det mångkulturella samhället skulle vara en nyhet för mänskligheten. Tillskillnad från det RC skriver är det ju så att alla samhällen alltid har varit mångkulturella, även om de kulturella skillnaderna har varierat.

Hade inte tyskarna kommit till det som idag är Sverige under medeltiden hade inte den ekonomiska utvecklingen i Norden sett ut på samma sätt. Vid denna tidpunkt levde s.k. "svenskar" och "tyskar" i ett mångkulturellt samhälle med skillda språk, kyrkor, arbete, ja, nästan allt. Naturligtvis fanns det motsättningar. Men det jag vill lyfta fram är att det mångkulturella samhället är utvecklande. Och det här exemplet är bara ett av många.

Ett annat jättebra exempel är det moriska Al-Andalus, d.v.s. det som idag är provinsen Andalusien i Spanien. Här levde kristna, muslimska och judiska befolkningar i större harmoni än när Reconquistan (googla om du inte vet vad det är!) var över och halvön var styrd av kristna härskare.

Min grundtes är att allt det här tramset är brist på kunskap och rädsla. Som med allt annat.

Och till sist, vad är det för människosyn du har, RC? "Vad ska en 45 årig analfabet från Somalia tillföra Sverige?" Han är väl lika mycket människa som du? Precis lika mycket värd och trots att han är 45 år och kanske inte kan läsa besitter han med största sannolikhet en otrolig livserfarenhet och kunskap. Hur är det med självinsikten? Vad tillför du själv till Sverige, om det nu är så man ska värdera sig själv?

Jo, sluta grina om "bruna" historier. Det är ingen hemlighet att Sverige var pro-tyskt och har alltid varit. Istället för att kasta "brun" skit på varandra ska man lära sig av historien. Läs en bok.

Anonym sa...

De som kommer från området som idag är Tyskland och svenskar har och har alltid haft (sedan vi blev kristnade), en mycket mer likartad värdegrund än vad vi och de flesta personer från mena-länderna har. Den mångkultur som du förespråkar fungerar inte, se på vad som hände i Jugoslavien när diktaturen släppte sitt stenhårda grepp. Tycker du att Rosengård och Malmö är ett föredöme för resten av Sverige att ta efter också?

Jag tror inte att det är några större fel på min människosyn men till skillnad från dig så anser jag inte att bara för att man är född som människa någonstans i världen så har man automatisk rätt att bosätta sig i Sverige och leva av vårt välfärdssystem. Jag kan inte kräva att flytta till valfritt land och förvänta mig att bli försörjd av det landets skattebetalare. Dessutom så tror jag inte att vi har särskilt stor nytta av den fiktive 45 åringens livserfarenheter och kunskaper. Men du kanske kan berätta vad en sådan person kan tillföra Sverige mer konkret än att mumla om livserfarenhet och människovärde?

Hur är det med din egen människosyn för den delen? Är det bättre att lägga 1900:-/dygn på en ensamkommande yngling, som efter PUT "hittar" sin familj, än att hjälpa personer på plats i deras hemländer? För årskostnaden för ETT ensamkommande "barn" kan man hjälpa hundratals om inte tusentals barn med medicin, vatten utbildning o.s.v. Kolla med Läkare utan gränser vad du kan få för pengarna. Dessutom så stödjer vi ju flyktingsmugglarna genom vårt generösa mottagande.

Förövrigt tror jag att jag läser bra mycket mer historia än vad du gör men det är ju som sagt bara vad jag tror. Men du har ju å andra sidan läst "Sverigedemokraterna har fel - Så tar du debatten" (skriven av en kommunist) och är väl fullärd.

Och du, det var du som drog upp Sverigedemokraternas bakgrund.

//RC

Anonym sa...

Utan att ge mig in i den pågående diskussionen ovan skulle jag vilja ställa ett par frågor:

Hur många utomeuropeiska invandrare bor det i Gällinge? Hur många utomeuropeiska invandrare kommer man kontakt med i sitt yrkesliv om man är heltidspolitiker eller säljare på ett konsultföretag inom teknikinformationsbranschen? Hur trovärdig är Ola Johansson när han "talar sig varm för det mångkulturella samhället"? Hur mycket av denna fantastiska, berikande mångkultur möter Ola Johansson själv i sitt vardagsliv?

Anonym sa...

"Sverigedemokraterna har fel i det mesta" säger Ola. På vad sätt har de "fel i det mesta", och kan Ola ge några exempel på detta?

Ola Johansson sa...

Jag menar att felet ligger i att SD bygger sitt budskap på en förenklad analys där det endast är det mångkulturella samhället som står i fokus för problemen som målas upp. Det är en grov generalisering som pådyvlas folket. Som exempel kan nämnas att alkoholen står för en långt större andel av våldsbrotten i Sverige än någonting annat, ändå är det inte det SD pratar om. Som bekant dricker ju inte muslimer alkohol, vilket jag tycker borde vara något för oss att ta efter och lära av.
Sverige har skrivit på internationella konventioner om att ge skydd åt människor som är i behov av det. det är en god humanistisk princip som har ett starkt stöd i Bibeln och andra religiösa texter. Man säger att det är bättre att ge människor skydd och bistånd där de befinner sig. Många är på flykt och den absoluta majoriteten i något grannland. Det ena behöver inte på något sätt utesluta det andra, men väldigt sällan har SD någon uppfattning i bistånds- eller andra itnernationella frågor. Det av ett enda skäl, nämligen att man vill pådyvla folk sin ensidiga bild av hur världen fungerar och framförallt vad det är som utvecklat vårt eget samhälle genom åren, nämligen internationella strömningar och impulser via det mångkulturella utbytet av människor.
Fortsättningsvis har jag inget vidare intresse av att diksutera med personer som gömmer sig bakom anonymitet.

Calle sa...

Snälla Ola, kan du förklara för mig varför du "talar dig varm för det mångkulturella samhället"?

Jag är väldigt intresserad av att höra dig säga (skriva) varför mångkultur skulle vara något bra och eftersträvansvärt.

Tack på förhand.

Anonym sa...

Ola Johansson är verkligen en tvättäkta politiker, jag tror jag ska läsa den boken han rekomenderade, är ganska övertygad att jag kommer hitta texten "Svara inte på några frågor, bemöt varje fråga med helt irrelevant åsikt istället för statistik, konkret fakta osv" Ola Johansson, jag har personligen bott i Göteborg i 10 år tills jag fick nog och flyttade tillbaka till underbara Kungsbacka (2009). Jag har bott på dom flesta ställen, tex Hammarkullen, mångkultur? nej, verkligen inte, eller du kanske menar en mångkultur där svensk kultur inte existera? isf har du helt korrekt. Du kanske borde ta dig en semester på några veckor i Angered och se hur din mångkultur ser ut i verkligheten, jag tvivlar dock på att du kommer där ifrån oskadd som svensk.

Anonym sa...

http://politisktinkorrekt.info/