söndag 29 mars 2015

Rydfeldt bjuder upp och nobbas - sista dansen för Fp?

Folkpartiets Tommy Rydfeldt Kungsbacka, har via Twitter frågat mig om Centerpartitets inställning i frågan om kravet på danstillstånd, efter att Centerpartiet under den gångna veckan valt att inte stödja en Fp-motion i Riksdagen om. Avskaffande av danstillstånd på näringsställen och pubar har vi velat se länge se och fortfarande ligger det här filmklippet www.spontandans.com uppe på vår hemsida.

För att kunna genomföra ett avskaffande måste vi samla en majoritet för det i Riksdagen.Tillsammans med de andra allianspartierna har vi gjort en överenskommelse om att gemensamt försöka driva igenom detta i höst. Tyvärr har Folkpartiet gått händelserna i förväg redan nu och ensamma röstat för en motion som inte haft någon chans att vinna majoritet och detta har skapat bilden av att Centerpartiet inte vill avskaffa danstillståndet. Det stämmer inte! När Tommy Rydfeldt utåt ifrågasätter Centerpartiets agerande sätter det i själva verket fingret på en öm och för Alliansen kritisk punkt, -Folkpartiets agerande.

Allianspartierna har kommit överens om att ta ett bredare tag kring tillståndsfrågorna i en gemensam motion i höst. Då kan vi vinna majoritet för att avskaffa mer krångel än bara danstillstånd. Detta är i praktiken värt mycket för många människor och enskilda företag.

Det fanns i höstens motionsskörd flera motioner från olika partier som gällde att upphäva danstillståndet. Därför kom vi överens om att samtidigt som vi tar bort danstillståndet titta på om det finns annat krångel vi kan ta bort i samma svep.

Enskilda markeringar betyder inget i den här frågan, det är resultat som räknas i politiken. Tyvärr har Tommy och hans partikamrater - genom att öppet kritisera Centerpartiet - bidragit till att försvåra resultatpolitken.

Ola Johansson, Centerpartiet

Inga kommentarer: