onsdag 3 december 2014

(S)om man bäddar får man ligga

Har inte tid att skriva något längre i kväll, även om de närmaste månaderna är utstakade med målet satt den 22 mars och extra valdag, så förändras spelplanen fortfarande timma för timma. Jag är taggad och kommer självklart att kandidera om länets medlemmar låter mig stå på listan igen.

Rubriken jag satt bottnar i valrörelsen som varit och tiden efter valet fram till idag. Vi hade en rödgrön opposition som mer eller mindre tydligt aspirerade på regeringsmakten men som konsekvent vägrade presentera några gemensamma ståndpunkter för väljarna att ta ställning till. Det enda tydliga gemensamma budskapet var en falsk beskrivning av en "ekonomi i fritt fall" och ett land som höll på att "gå sönder". Fakta och erfarenhet visar att det var osant, men för den som inte kollar så noga blev det en bild som etsat sig fast, medan Svergiedemokrater presenterade sin enkla och slutgiltiga lösning , att skuldbelägga invandrare kollektivt och sätta stopp för human flyktingmottagning. 
- S, Mp och V satte bilden, SD tog rösterna!

Efter valet, sedan Löfven fick talmannens uppdrag att bilda regering, satte han sig i förhandling, först med Mp. Resultatet blev stopp för förbifarten och stängning av inrikesflyget inte bara på Bromma utan även kanske de flygplatser som är destinationer, bland annat Halmstad. Kilometerskatt och avgifter på landsbygdens företag, höjda arbetsgivaravgifter för unga, stopp för matlandet, etc. Och efter det gavs Jonas Sjöstedt löften om omfattande begränsningar av människors möjlighet att välja vård, skola och omsorg. Med det badvattnet åkte de blocköverskridande överenskommelser som fanns om friskolor ut genom avloppet. Sjöstedt lovade stödja Löfvens budget, men man behöver inte ha PISA-nivå i matte för att inse att det inte skulle räcka för en majoritet i kammaren.


Så med hopp om att Sverigedemokraterna skulle följa den praxis som under Magdalena Andersson (s) ledning blivit allt mer svårtolkad gick man fram mot sitt Waterloo med en budget som man visste Alliansen inte skulle kunna ställa upp på.

Vi väljer att rösta för den politik vi lovat väljarna att genomföra om vi får majoritet. Nu fick vi det och vi har rätt beslut om budget, men fortfarande fel regering. Snart är det slut med det.

Nu säger jag godnatt och på återseende.

God morgon: i dag hade HP en liknande analys på sin ledarsida.

Ola Johansson
Centerpartiet

1 kommentar:

Anonym sa...

Anser du Hägglund vara rasist nu? El måste man vara SD för de?