lördag 29 mars 2014

Tillsammans i Kungsbacka

Våren har kommit och det har blivit drägligare med de dagliga promenaderna. Inte för att det varit så värst motigt tidigare heller. Utsikten att återfå kondition och styrka räcker som motivation.
Idag är det ett speciellt tillfälle när Kungsbacka marscherar tillsammans för tolerans, med start vid Resecentrum kl 12. Jag tror vi blir många. Framförallt beror det på de senaste veckorna, då frågan om Kungsbackas roll och ansvar för ensamkommande barn kommit i dager och med den en debatt mellan mig och representanter för det lokala partiet Kungsbackaborna blossat upp.
Exakt vad som hänt runt villan i Gubbekulla, söder om Onsala på vägen mot Gottskär, kommer vi kanske aldrig att få veta. Av oklara skäl drog sig säljaren tillbaka, när det påståtts att köparen, Kungsbacka kommun ville diskutera priset efter en besiktning av fastighetens skick.
Att outtröttligt arbeta vidare med att finna alternativ är väl självklart. Att fortsätta arbeta med attityder och diskussionsklimat borde ha högsta prioritet. 
Jag ser att manifestationen har i frågasatts för att vara vänsterorienterad i insändare (HP i dag). Rasisternas svar är talande. Det har blivit okej att försvara främlingsfientligheten öppet. Man kan undra hur det kunde ske i Sverige och ske så snabbt. Här har vi alla ett ansvar att inte falla in i det debattklimat populister, Sverigedemokrater, fascister och nazister har skapat. Själv har jag stöttat Frillesås Friendship genom att delta idag, men också genom att personligen bjuda dem på en annons i Löftadalens IF:s programblad inför fotbollssäsongen 2014. På det sättet sponsrar jag antirasismen och hjälper dem sprida de goda exemplen.
HEJA LIF!!

Ola Johansson
Centerpartiet

Inga kommentarer: