fredag 31 augusti 2012

Mitt i steget

Kära läsare!

Ser tillbaka på en snart fullbordad vecka, med mycket aktiviteter och "flängande", mest på hemmaplan. Det är alltid roligt när politikerkollegor kommer på besök. Dels kan man känna stolthet över att visa upp bra verksamheter och föra framåtsyftande samtal med personerna som jobbar i dem. Dessutom ger det oss här i Kungsbacka en möjlighet att komma ut med ett budskap i lokal media, något som varit svårare om vi inte kunnat hänga upp det på besök. den här veckan var det först Per Lodenius, C, från Norrtälje. En riksdagskollega till mig i Utbildningsutskottet och i Kulturutskottet, som besökte Yrkeshögskolan och Kompetenscentrum. Dagen efter var det Kent Johansson, EU-parlamentariker efter Lena Ek och tidigare Regionråd i VG-regionen, samt nu även Regeringens cykelutredare. Vi besökte först Campus i Varberg för att ta del av Campus, Alexanderssoninstitutet och Energi- och Miljöcentrums verksamhet. Campus betyder mycket för den Norra Länsdelen, kanske mer än Region Halland gör i vissa avseenden, när det gäller att ta vara på såväl projektmedel som kunskap som rör sig runt EU. Sedan vi kommit till Kungsbacka gjordes ett uppskattat återbesök hos Elof Lindälvs gymnasium och EURIAC, ett sameuropeiskt projekt för att utbilda automation/mekatronikelever. Det kunde läsas om det och Kents besök i Göteborgsposten redan samma dag som Kent anlände. Kvällen höll Centerpartiet ett möte med Cykelutredaren. Kent var en given succé, men allra mest imponerade Karolina Oxfall i sin presentation av Kungsbackas planer. Cykelställsfrågorna står högt på Centerpartiets agenda. Det är tydligt.

I onsdags blev det en hel del skrivande, mest med anledning av att Alliansen satsar 55 miljarder på Ostlänken och sträckan Göteborg-Borås. Glädjande framgång för Centerpartiet i budgetförhandlingar. Senare under dagen träffade jag Riksförbundet Enskilda Vägar -REV och Förvaltningen Teknik för att planera ett samarrangerat möte för vägföreningsaktiva den 30 oktober.

I går studiebesök på BoKlok i Kristineslätt i Falkenberg, ett rådgivande möte hos eldsjälarna i Löftadalens Bygdegårdsförening (Stuvs Bygdegård) om deras tankar på ombyggnation. Därefter under kvällen medverkan på Varbergscenterns möte hos Hagryds lantbruk i Dagsås och i Sibbarps bygdegård.

I dag besöker jag Laholmsmässan och hjälper Laholmscentern med att bemanna deras monter på mässan. Ska bli kul och dags nu att rusa till tåget.

Nästa vecka blir det utskottsresa till Washington och New York, den 4-14 september. Program finns för hela tiden, så det blir nog ingen semesterresa. Den gjordes med Kicki i juli. Återkommer med mer om den.

Först ska jag cykla Bockstensturen på lördag, 5 mil i vackert väder. Det har annars blivit ovanligt mycket löpning och en del cykling i augusti. Kanske vet man med sig att det kommer bli svårare ju längre framåt hösten vi kommer. Det riktiga riksdagsarbetet börjar först den 18 september.

Lycka till!

Ola Johansson
Centerpartiet

Inga kommentarer: