Bara i Kungsbacka sysselsätter restaurangnäringen bortemot 500 personer, de flesta av dem är under 26 år. I Regeringens vårbudget som presenteras idag föreslås en halverad restaurangmoms. Det kommer ytterligare att öka antalet sysselsatta i branschen och innebära att nya företag ges möjlighet att starta. Det underlättar också för alla de företag som kombinerar konferens, catering och turismverksamhet. Skårs Gård i Gällinge är ett exempel på ett ramgångsrikt sådant. Sänkt restaurangmoms är inte bara bra för restaurangägarna, mest av allt betyder det nog för oss kunder som förhoppningsvis blir mer lockade att äta gott på lunchrasten och ta med sig familj, släkt och vänner på söndagsmiddag.
Matlandet Sverige blir framgångsrikt tack vare att vi har en livsmedelsproduktion med hög kvalité, god omsorg om djur och miljö samt bra råvaror. Restauranger, kockar och personal tillsammans med nöjda och vana krogbesökare bidrar i allra högsta grad. Ett uppsving för uteätandet i Sverige kan vara den pusch som matlandet Sverige behöver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar