måndag 7 mars 2011

Chenay Mutlu diplomerades av Centerpartiet

Ägarinnan till vårdföretaget Hallands Care Center AB, Chenay Mutlu belönades på måndagen med Centerpartiet och Centerkvinnornas diplom och bjöds på tårta av riksdagsledamoten Ola Johansson och Centerkvinnornas Ingegerd Olofsson. Detta med anledning av att det är den Internationella kvinnodagen 8 mars och att Centerorganisationerna i landet denna dag vill uppmärksamma framgångsrika kvinnliga företagare.
Chenay Mutlu växte upp i en familj som tillsammans drev en vårdcentral i Bulgarien. Mamman som är barnmorska och de båda barnen kom till Sverige 1989 som turkbulgariska flyktingar, två år senare återförenades de med fadern. Att det så småningom, efter att ha arbetat som sjuksköterska inom landstinget och för Varbergs kommun, blev ett eget vårdföretag här i Sverige är därför naturligt. Hallands Care Center AB har 20 anställda och erbjuder förutom hemtjänst också olika hushållsnära tjänster till ett 50-tal kunder i Varberg. 2010 Fick företaget högsta poäng av alla de privata hemtjänstföretagen i kommunens kvalitetsrevision.
Varberg får gott betyg för sitt sätt att erbjuda kundval. Det är ganska rättvisa villkor mellan vårdföretagen och kommunens egen verksamhet. Det är betydligt svårare i exempelvis Kungsbacka, där man försökt tidigare. Chenay har bott mer än halva sitt liv i Sverige och svenskan är inget problem. Hon tror ändå att företagandet ger kvinnor med invandrarbakgrund en möjlighet, speciellt om man som henne har företagandet med sig från uppväxten och har bra kunskap och erfarenheter i bagaget.

Den största svårigheten, säger hon, är att hitta bra personal som både är välutbildad och tycker om att arbeta med människor. ”- Själv har jag alltid respekterat äldre människor och tycker det är en naturlig sak att hjälpa dem. Jag älskar äldre människor”. ”- Det är en stor ära att bli uppmärksammad. Om man är en förebild för någon så måste man anstränga sig lite extra.”

Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

Inga kommentarer: