tisdag 22 februari 2011

Svenskt ursprungsmärkt måste upplevas som positivt

Jag följer noga debatten som startade i Göteborgsposten i helgen om djurskydd. Idag ska jag ha en träff med Helene Andersson som är en gammal god vän och tillika regionchef i LRF. Vi kommer självklart att prata om villkoren för det halländska jordbruket och komma in på vad konsumentena förväntar sig att få när de köper svenskt. Följande rader lade jag in i kommentarsfältet till en debattartikel skriven av en medlem i Hallands LRF:s regionstryelse Anneli Andersson.

http://hn.se/asikter/ordetarfritt/1.1125672-krav-svensk-mat-i-butikerna

Jag håller helt med. jag vet att svenska böder har strängare krav och gör ett bra jobb för att leva upp till dessa, men....i söndagens GP kunde man läsa det här...och oavsett vad som ligger bakom så skapar det en osäkerhet hos konsumenterna huruvida svenskmärkt är positivt, eller negativt. Lagstiftningen är kanske inte perfekt och inspektionera lämnar säkert en hel del övrigt att önska. Men det handlar inte bara om näringens lönsamhet utan också på vilket sätt den tar sitt ansvar för en bra och säker produkt.


http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.554346-vanvard-av-grisarLäs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

1 kommentar:

P3 sa...

Håller helt med dig Ola. Om någon kom på att grisar växer 30% fortare om man hugger av benen skulle man göra det då? Vi människor måste släppa in känslor i vårt tänkande annnars får vi ett fruktansvär samhälle.