lördag 26 februari 2011

Kungsbackas stolthet

Tredje Aranäsmatchen jag sett live på raken, två segrar mot Skövde, Kristianstad och en uddamålsförlust i bortaderbyt mot Drott i onsdags. Det är en fantastisk stämning kring laget som i sina bästa stunder spelar ut vilket motstånd som helst. Drygt 900 personer på läktaren i ishallen idag skapade ett tryck som börjar kännas genuint. Undrar fortfarande var resten av kommunens lokalpolitiker är när Aranäs spelar hemma. Det gick ju an att gå på gratismatchen i säsongspremiären mot Drott. Den gav mersmak, åtminstone hos mig.

Kungsbacka behöver något att samlas kring, elitidrotten har en viktig roll. På Sjöaremossen i varberg spelar en annan stolthet, Frillesås BK om en plats i Allsvenskan. De ligger tvåa i div 1 Västra efter Mölndal och är på väg mot en ny tid i närheten avbandyns absoluta toppklass. Läser i lokaltidningen om "Kings" nya satsning och tillåter mig tvivla. Vi har sett det förut. vad hockeyn i Kungsbacka behöver är EN klubb med seriösa klubbledningar med tålamod att bygga långsiktigt på god ekonomi och egna talanger.


http://www.gp.se/sport/handboll/1.560283-aranas-vann-streckstrid

Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

1 kommentar:

verklighetens tolk sa...

Känns inte Kings och Hanhals som ett klassiskt missbrukarpar? De går ifrån varandra och flyttar ihop, går ifrån varandra och flyttar ihop, går ifrån varandra och flyttar ihop. Om ingen stoppar dem snart så kommer något ske som kommer göra båda olyckliga...