torsdag 18 november 2010

Kungsbackapojk blir partisekreterare i C

Michael Arthursson blev bland oss interna, inte oväntat ny partisekreterare för Centerpartiet efter Styrsöbon Anders Flanking. Den senare sitter nu i Riksdagen och det är en styrka att Göteborgsregionen har flera personer i rikspolitiken (läs undertecknad och Flanking).

Tidigare har jag berättat att den nye Statssekreteraren på Statsrådsberedningen med ansvar för samordning mellan departement och Alliansens partier heter Magnus Wallerå. Magnus är född och uppvuxen i Hanhals av föräldrarna Jan och Lisbeth Börjesson. Han lämnade Kungsbackapolitiken och flyttade till Stockholm för jobb som lärare, vilket gav utrymme för mig att ta hans plats som ersättare i Kommunstyrelsen för Centerpartiet.

Nu finns en Kungsbackson även i Centerpariets operativa ledning. Michael Arthursson är nämligen uppvuxen i Kungsbacka, där han gått i Kyrkskolan och har stora delar av sin släkt både i Kungsbacka och Fjärås. Fram till för något år sedan bodde han och hans stora familj i sommarhus i Boberg, Dotetorp. Kungsbackförankringen, uppväxten med en ensamstående mor, kopplingen till Torpa "Pillens" och pepparrotsodling var något Micke särskilt framhöll när han presenterades för pressen i onsdags, här på Riksdagskansliet. För ett par år sedan firade han sin 50-årsdag i Stockholm på bygdegården Anna Withlock och några dagar senare med Halländsk släkt och vänner i bygdegården Hanhalsgården utanför Kungsbacka. Där kommer också jag om ett par veckor att göra detsamma.

Jag vill på detta sätt välkomna Micke till ytterligare några spännande år i partiets tjänst. Kan konstatera att Kungsbacka nu finns i Riksdagen, i Regeringskansliet på ledande tjänstemannaposition och i spetsen för Centerpartiet.

Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

Inga kommentarer: