fredag 17 september 2010

Rätt ska vara rätt om sjukförsäkringen

Efterhand visar det sig hur tomt det Rödgrönas prat är. I torsdags pressades Göran Hägglund hårt om sjukförsäkringen, med det enskilda fallet om cancersjuk kvinna som tvangs leva på socialbidrag/jobba trots dyster diagnos. Det är cyniskt att använda enskilda fall i debatten. Bättre att kritisera det regelverk som man tror ger dessa effekter. Det är inte meningen att sjuka ska tvingas jobba. Sjukförsäkringen är en försäkring som man har när man blir sjuk och behåller så länge man är det. Bättre att lyfta fram de som genom rehabilitering blivit friska. Det är för deras skull vi gör detta. Förut fanns ingen väg tillbaka. Nu finns det. Idag klargjorde Maud det, tydligt. Dessutom underströk hon att det inte är meningen att sjuka ska behöva jobba.

Energipolitiken lyckades inte de Rödgröna heller sticka hål på. Sanningen är ju den att de inte är ense om när kärnkraften skall avvecklas. Med den energipolitik som rått tidigare då dessa legat bakom har gamla reaktorer drivits vidare och effekthöjts, reparerats och blivit kvar i drift. Den politiken skulle sannolikt vara för evigt. Om kärnkraften nu ska vara kvar så ser jag inget större problem med att gamla ineffektiva reaktorer byts ut. Men jag ser hellre att effekten ersätts med förnyelsebart och energieffektivisering. Reinfeldt var tydlig med att ny kärnkraft inte kommer att subventioneras. Han prisade dessutom Mauds förmåga att nå förhandlingsresultat.

Idag läste vi också att Vattenfall med anledning av sina nya ägardirektiv säljer tysk kolkraft. Så ska statliga bolag styras! Hellre resultat än prat!

På Stora Torg i Halmstad styckades det kyckling i radio. Här syns det hur roligt vi har det i Centerpartiet. Förutom att se på valdebatt och vara på torget i Halmstad, har det sprungits i trappor och delats ut flygblad under förmiddagen. Roligast vinner!


Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Måste erkänna att Maud har gjort en prestation genom att desarmera kärnkraftsfrågan för ert parti och för alliansen.
Inte den polarisering som miljöpartiet har. När det begav sig så talade man man inte om koldioxid eller uppvärmning.
Nu till något helt annat!
Min son fick en mycket allvarlig blodförgiftning vid en brockoperation tre månader gammal. Bajs och kolibakterier på en .
Njurarna gav med sig efterhand men fick sin mors njurar vid 16 års ålder. Har kämpat på med en aspergerdiagnos och nu utan njurar. Går på dialys i halmstad fem dagar i veckan.
Den goda Försäkringskassan erbjuder honom nu 50880 kr om året före skatt fr o m 10-08-18. I övrigt är han nollad!
Vad anser Maud eller du om detta?
Kan hon lösa kärnkraften så tror jag hon kan ge skydd åt de som har det svårast.
Lägg märke till inga droger och inga skulder.

Fadern