söndag 22 augusti 2010

RUT, val och kompost

I går lördag besöktes Rörbeckstorget i Falkenberg och Stora Torg i Halmstad av kören Hallands Gröna Röster. Valstugorna har öppnat sedan några dagar och den tidigare så abstrakt mediala valrörelsen har nu fått en hemvist. Det är jämnt påstås det. Problemen med blockpolitiken belyses i dagens GP, dessutom skriver Carin Hjulström-Livh en alldeles utmärkt kåseri-krönika med klok och välavvägd kritik mot några av våra ledande politiker.

Det är säkert mer än 25 % som inte har bestämt sig. Ännu har nog inte den stora valfrågan introducerats. Ännu så länge verkar debatten ganska in-RUT:ad. Alla väntar kanske på skandalen med stort S. Ett klantigt uttalande, en dold mikrofon i valstugor, ett dataintrång, en politiker som köper sex i ett fackförbiunds lägenhet och sedan vägrar avgå. Är det det som avgör valet, eller människors åsikter?

Själv tror jag på att vara ute och tala om vad Centerpartiet står för och placera ideologi i de dagsaktuella frågorna.

Klimatet och miljön är för mig den allra viktigaste frågan. Nu när Pakistan översvämmas och Rysslands skogar brinner känns det angeläget att visa att det går att förena ekonomisk utveckling, jobb och välfärd med ett hållbart samhälle.

På Valkonventet i Göteborg för de västsvenska distrikten förra helgen talade Ola Skinnarmo, äventyraren, extremsportaren och föreläsaren om varför vi måste jobba för klimatet. Idag är han nyinskriven medlem i Centerpartiet.

I morgon åker jag till Halmstad för att tillsammans med Helén Andersson träffa Åsa Malmborg igen, hon som startade RUT-upproret och som var med på samma konvent. In-RUT:at sade jag. Att de hushållsnära tjänsterna får vara kvar är något att slåss för, men det är bara ett exempel på skillnaden mellan Alliansen och motståndarna. Det mest glädjande idag är att SD verkar ha svårt att nå ut. Tacka f-n för det. De har absolut ingenting att tillföra.

Politik i praktiken är att sköta sin kompost. Det har jag ägnat dagen åt och resultatet, fin mull i rabatterna och ytterligare några kvadratmeter gräsmatta är en sak. Den fina dekalen på sopkärlet ett annat. Jag har blivit kontrollerad av Förvaltningen för Teknik och våra komposter befanns vara i gott skick. Inga lik i den garderoben heller.


Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

Inga kommentarer: