måndag 30 augusti 2010

FRITT FRAM FÖR SUPERMILJÖBILAR!

Henrik Oretorp, Halmstad, bloggförfattaren och ägaren till Bendt bil, Bengt-Erik Johansson
Under måndagen besökte undertecknad och Henrik Oretorp från Centerpartiet företaget Bendt bil i Halmstad för att presentera "supermiljöbilspremien". I dag är var tredje bil som nyregistreras en miljöbil. På fyra år har antalet tiodubblats. Det är nu dags att ta nästa steg och driva på utvecklingen för att få fram bilar som är helt fossiloberoende.
"Det är inget problem”, säger Bengt-Erik Johansson, ägare till Bendt bil. ”De krav politikerna ställer anpassar branschen sig till snabbt och vi är lyhörda för konsumenternas önskemål”.

”Numera är det självklart för företagen att välja miljöbilar som tjänstebilar. Det visar att konkret miljöpolitik, så som den bedrivits under mandatperioden fungerar”, säger Henrik Oretorp, kommunalrådskandidat för Centerpartiet i Halmstad.

Den nya supermiljöbilspremien på 40 000 kr till konsumenter som köper en bil som släpper ut högst 50 gram CO2/km är teknikneutral. Alliansen planerar att införa premien under 2012 och den beräknas leda till en försäljning av ca 5000 extra miljövänliga bilar under mandatperioden.

”Bilarna och tekniken finns. Nu måste vi se till att fler tankställen för biogas eller laddning av elbilar upprättas där bilisterna passerar. Det duger inte att ha miljöbilar som drivs med enbart naturgas, nu gäller det att sätta fart på produktionen av det förnyelsebara bränslet”, säger Ola Johansson.

Hos Bendt bil tittade de bl a på Opel Zafira, en familjebil som kan växla mellan två och sju sittplatser, utsläpp 22 g CO2/km vid gasdrift, således uppfyller den kraven på att klassas som supermiljöbil med god mariginal.
Bakgrund:
Centerpartiet vill jaga utsläppen, inte bilisterna eller bilarna. Att stimulera miljövänliga alternativ och beskatta utsläppen är avgörande, inte att straffa transporterna i sig. Politiken ska ställa kraven, men inte välja teknik. Vi ska sätta upp den långsiktiga ambitionen och spelreglerna, men utvecklingen under vår ribba sker bäst genom marknadsekonomins förmåga till innovationer, nytänk och teknikutveckling.


Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

Inga kommentarer: