onsdag 21 april 2010

Säröskolan åter på banan

Servicenämnden beslutade idag att låta vår förvaltning genomföra planeringen av en ny skola i Särö på det sätt som Förskola & Grundskola vill. Ett klokt beslut, då det är enda sättet att med hedern i behåll och med hänsyn till de tilltänkta eleverna och deras föräldrar se till att skolan byggs i tid. Dessutom finns nu pengar avsatta i Alliansens budgetförslag som skall klubbas i början av maj. Nämnden nöjde sig med en enkel beräkning som gav resultatet att skillnaden i kostnad, om skolan skulle byggas inom gällande detaljplan med en tredjevåning som är indragen, skulle bli ytterst marginell. Bra och förståndigt!

Nu vill vi att Kommunstyrelsen förtydligar vilket ansvar de vill att Nämnden för Service skall ha för inhyrning, byggnation och ekonomi för de verksamheter som är våra beställare.

Sydafrikabesöket skjuts på framtiden. Askmolnet drar sig undan, men vi vågade inte låta dem lyfta på grund av osäkerhet om de skulle komma fram. Istället för 10 dagar i följd med 24-timmars program för min del, blir det de vanliga mötena och förhoppningsvis några timmar dessemellan. Nu hoppas jag vi så snart som möjligt kan enas om när besöket kan genomföras istället. Det är min bestämda övertygelse, att ett utbyte mellan Drakenstein och Kungsbacka är värdefullt för oss båda. Nu riskerar det att dröja till efter sommaren och då är det ju som vi vet en del annat som ska göras. I juni börjar fotbolls VM i Sydafrika så besöket måste nog genomföras i maj om det ska bli nåt.

Apropå detta med höst och val så var jag med på "Valbar" hos Företagarna i Göteborg, där Anders Flanking debatterade med Mp:s Maria Wetterstrand. Efter det var vi några som träffade Anders och andra tongivande Centerpartister i Göteborgsregionen för att planera en framgångsrik valrörelse. Det var meningen att Maud Olofsson skulle varit med, men hon hindrades av ett extra regeringssammanträde om flygbranschens situation.

Askmolnet från vulkanen är ännu ett exempel på att naturen är starkare än människan Jobbigt när det händer men bra att vi då och då får en påminnelse som drabbar de som till någon del bär skulden till negativ miljöpåverkan och inte bara oskyldiga fattiga människor i tredje världen.

Inga kommentarer: