onsdag 14 april 2010

Hos vanligt folk och ovanligt

Ikväll en upplevelse som kommer att stanna kvar länge i mitt föreningshjärta. Fick förtroendet att leda årsmötet för Östra Frillesås Fibernäts ekonomisk förening i Stuvs bygdegård. Föreningen som på eget initiativ och i samarbete med Bynet gräver ner fiberbaserat bredband för ett 90-tal fastighetsägare. På mötet som också var ett informationsmöte, fanns nästan alla med och uteöver det ett antal personer från närliggande område som vill anslita sig. Totalt 100 personer. Den yngsta drygt två veckor gammal (möjligen inte fastighetsägare) och den äldsta över 90 år. Snacka om framtidstro!

Igår ett kommunfullmäktige som är svårt att sammanfatta. Den absoluta majoriteten ägnade mötet åt att ta till sig en utväderdring och fatta beslut om framtiden. Heder åt de ledamöter och partier som som lade förslag så vi hade något att diskutera. Roger Larrson och Stephan Philipsson ägnade sig åt "filibustrande" och som någon sade innehållslöst tal. En minoritet som hade en egen uppfattning om vad som är ville blicka bakåt. "Göra om - göra rätt", men inte gå in på vad eller hur. Detta gjorde att kvällen blev lång och viktiga beslut om framtiden för Näringslivsarbetet i Kungsbacka sköts på framtiden. Jag hoppas det inte blir legio att inlägg i debatter skall illustreras med hjälp av PowerPoint Då kommer vi snart att behöva 61 heltidspolitiker i kommunfullmäktige.

I morgon presskonferens om Regeringens Vårproposition "VÅP" (inte dumt?!). Tillsammas med två riksdagsledamöter och ett landstingsråd ska jag som huvudkandidat för Centerpartiet fronta Regeringens ekonomiska politik i Vårbudgeten. Det handlar om sänkt skatt för pensionärer och satsningar på infrastrukturen som vi redan känner till. Det finnsäven annat "godis" som vi ska hålla hemligt till i morgon. Det "nya" livet börjar så smått.

3 kommentarer:

Christian Johansson sa...

Det är en stark, entusiastisk och växande bygd vi lever i. Hoppas på att fiberkabeln kan fortsätta mot Idala och ansluta ännu fler.

/Christian

Ola Johansson sa...

Ett bra initiativ vore att bilda en likadan förening som tar vid i Röstorp och omfattar Idala. Ta gärna tag i det. Kontakta Bertil S och Tommy A om du inte redan gjort det.

Christian Johansson sa...

Vi löste detta på egen hand och skapade direkt 19 hushåll till som ville vara med. På så sätt fördyrade vi inte projektet och har nu haft fiber i dryga två år ändå till Högen.