torsdag 24 september 2009

Morgonblogg om bussåk, p-platser och skatt

Ja, såhär tidigt har jag nog aldrig skrivit förut. Det är torsdag och snart slut på Kungsbacka kommuns cykla-, gå-, åk busskampanj till kommunanställda. Varje vecka sedan en tid tillbaks har man kunnat vinna cyklar och andra prylar i en kampanj som ämnas att ändra vårt beteende.
Nu är ju inte jag anställd utan arvoderad så någon cykel kan jag inte vina men deltar ändå efter bästa förmåga och dagen till ära blev det tidig buss 744 från Horred in till Kungsbacka och samma buss hem vid 16.30-tiden i eftermiddag.
kampanjen haltar dessvärre för samtidigt har alla som jobbar i kommunen rätt till en fri parkeringsplats på Samariten om dom vill ha det. För alla andra koster det 25 kronor att stå 4 timmar. Orättvist, eftersom den förmånen inte behöver tas upp till beskattning. Kommunen talar med kluven tunga när man å ena sidan lockar till kollektivresande och å andra sidan bjuder på fri bilplats utan att förmånen anmäls som beskattningsbar till skatteverket. Samtidigt problematiseras det kring storleken på nytt parkeringshus om och när stadshuset får fler arbetsplatser. Tro katten det!
Nu bär det iväg med kommunens polbil, en Ford Focus Etanol, till Växjö för dialogkonferens om inkomtutjämningen. Vi har möjlighet att påverka den utredning som ska se till att ett nytt skatteutjämnigssystem inte blir tillväxthämmande. Bra för Kungsbacka att vara med och bevaka. Därför åker jag. Mer om det i morgon. Hej!

Inga kommentarer: