torsdag 14 maj 2009

Härlig resa


För en vecka sedan i Budapest. Kvällsdopp i Széchenyibadet. Ett av alla Spa och Termalbad i staden. Kanske det vackraste? Vet inte, men här är Kicki och Linnea i bassängen i en slottsliknande miljö. Ett besök här rekommenderas verkligen. En "härlig resa" var det!
Kungsbacka har gjort en "härlig resa" på placeringsstegen i Svenskt Näringslivs undersökning om bästa näringslivsklimatet. Oavsett om en tio, hundra eller hundra tusen företag tillfrågas är resultatet en värdemätare på någon slags verklighet, även om det statistiska underlaget kan ifrågasättas. Nu ska vi inte bara hålla den här placeringen, utan försöka förbättra den. Plats 15 Kan vara ett mål. Där borde vi kunna ligga om några år. Nu gäller det inte att sätta sig ner och slå sig för bröstet, utan att höja ambitionsnivån ytterligare.
En "härlig resa" har det varit att följa väg 940 från Rösan till E6 och från framtidsdröm till nästan realitet. Det har gått snabbt! Bara under denna mandatperiod har vi kommit längre än vi gjort de senaste 50 åren. Visst kan man ha synpunkter på att Vägverket skall ha så brått med svaret om medfinansiering av Onsalavägen, men inte kan det ha varit någon överraskning att det var något som skulle krävas, så varför denna reaktion om sura äpplen, brasklappar och utpressning.
Om Region Halland valt att sätta Onsalavägen högst på sin prioriteringslista och inte Väg 41 kanske det hade varit den som behövt medfinansiering och inte vår väg. Kanske ska vi ändå vara belåtna över att Halland är överens om att Kungsbacka och Onsala är viktigt. När vägen är färdig måste det innebära ett stopp på planeringsrestriktionerna så fler kan bosätta sig på denna attraktiva halvö, där man påstås ha nära till havet "fågelvägen".

Inga kommentarer: