söndag 1 februari 2009

Dubbelmoralen om alkoholen

Just nu pågår Vita helgen kampanjen och jag deltog tillsammans med Kenneth och Åke i invigningen. Vi skulle hållit varsitt anförande, men det blev bättre att föra ett samtal om dessa frågor som engagerar och itresserar oss alla. Själv har jag inget emot alkohol i små mängder och vid rätt tillfälle. Tycker som andra att det är nyttigt att ha en vit helg (även om det inte kändes som att just denna var det rätta tillfället, skrev därför inget kontrakt) då och då. Tycker definitivt att det finns ett samband mellan vad man säger och vad man gör, som förälder, förebild och samhälle. Och visst har jag gjort en del fel i förhållande till mina egna barn och gör det kanske fortfarande, även om det sällan ges tillfälle. Min yngsta dotter fyller ju 18 i augusti. Berättade för Åke om ett sådant för ett par år sedan, när min son skulle.....

Därför tycker jag det var HELT RÄTT av Marie Andesson att säga nej till längre öppettider för Petter Niclas, Esters och vilka det nu var....När dom vill öka sina öppettider från 2 till 3 på natten. Varför ska vi hela tiden backa undan från samhällets sida och kapitulera för krogbranschen, som vid denna tid på dygnet inte har något annat motiv än att tjäna mer pengar på alkohol. Jag menar hur många Filét Mignon har det beställts på svenska restauranger efter ett??! Vad ska vi säga när de frågar om de får ha öppet till 4 eller 5? Våld och bråk, fylla på stan, blir inte mindre för att man sprider ut det över dygnets timmar. Bäst för alla är väl att gå hem och lägga sig istället för att ta den sista/senaste ölen. Det är ju den man ska låta bli att ta säger dom. Fast Tommy Rydfelt vill ju även ha en nattöppen akut. Kanske behövs om det blir fler fall av akut alkoholförgiftning i Kungsbacka nu.

Om Moderater och Folkpartiskter i Nämnden för Individ & Familj har några alkoholpolitiska mål överghuvud taget att hålla sig till borde man inte gått med på det. Tror att de nyligen i nämnden dessutom har antagit policys/riktlinjer för tillståndsgivningen och det första de gör är att bruka våld på dom (på försök). Hur ska försöksverksamheten utvärderas och vad krävs för att våga fatta beslut om att avbryta försöksverksamheten? Jag bara frågar.

Satte morgonkaffet i halsen när vi läste rubriken i Kungsbacka Posten hemma om att nedläggning hotar Gällingeskolan. Artikeln var jättebra, men rubriken var väl att ta i. Hoppas ingen på allvar tror att det är aktuellt. Tack Larry Söder för förtydligande uttalande. Tack även Emma för en bra artikel som väl illustrerade vad det egentligen handlar om, fast läser man bara rubriken så blir man ju livrädd.

Den "gamla" förskolan som byggdes 1990 står fortfarande tom efter 4 år utan skolverksamhet. När kommer kommunen att sälja? Till vem? Till vad? Hyresbostäder behövs! Både Eksta och Anders Dahrenberg har lovat ordna minst 4 stycken om de får köpa. Har vi råd att låta detta ärende ligga i Mark & Bostads skrivbordslådor samtidigt som skolan tappar elever och byggnaden förfaller?

Inga kommentarer: