onsdag 4 februari 2009

Rätt blir fel och rätt igen

Har länge undrat hur länge det dröjer inna energifrågan ställs på sin spets och vi får anledning att tänka igenom var vi står och vad vi kan tänka oss. I morgon bitti reser jag till kommunala partikamrater i Visby för Centerpartiets kommundagar. En träff med 500 lokalpolitiskt aktiva. Då får vi sannolikt veta motiv och innehåll i den uppgörelse som påstås vara på väg av Maud och Andreas direkt. I morgon kväll näteverksträff för "stora städer" där Kungsbacka är med!!!! Vi träffar bland andra Leif Zetterberg som är Åsa T:s statssekreterare. varbergstunnel och Västlänk är vad man kan tala med honom om och i förlängningen av ett sådant resonemang tågstoppet i Åsa. Åsa stannar i Åsa. Det blir säkert verklighet så länge hon är infrtastrukturminister.

Tre Barsebäcksmarscher och en Ringhalsmarsch hanns med och en hel del kampanjande för linje 3. Kärkraften har ine löst något av sina problem med avfall och kärnvapen, uranbrytning och säkerhet, ändå tvingas vi troligen acceptera detta. Det är inte första gången vi backar i denna fråga. Men OK. Vi behöver ju inte ha haft fel, även om det är fel att ha rätt nu så blir det kanske rätt att göra fel under de omständigheter som råder.

Idag har jag svarat på ett brev om Onsalavägen och Forsbäcksproblematiken. Marcus får sitt svar och det innebär att vi säger ja till alternativ 4 och förordar säkrare väg förbi Forsbäck som på sikt blir en ny sträckning väster om Forsbäck mot E6. Sedan håler jag med den insändarskribent som tycker att bilisterna har ett ansvar att köra försiktigt, men det är säkert en dröm att stilla bedja om att folk plötsligt skulle sluta ha bråttom till och från jobbet.

Än lever tokerierna och m, fp framhärdar med sin p-husidé. Inte för jag har något emot att pinan blir långvarig, men slutet är inte svårt att räkna ut.

Fast det är klart om dom tycker det är en dum idé att fortsätta utreda lokal biogasanläggning och vi tycker det är dumt att utreda p-hus under Stortorget. Låt oss då utreda båda och se vad som är billigast, bäst och mest realistiskt, för att inte tala om vad som är nyttigast för miljön. Svår gissning......:-)

Hoppas Bertil Ahlborg vinner pris för bästa upphandling ikväll på Upphandlingsdagarna, för Aranäsgymnasiet. Håller tummarna för dig!

Inga kommentarer: