lördag 3 augusti 2013

"E en bonne, ska en rösta Center!"

Så lär en av de äldre medlemmarna i Gällinge Centerpartiavdelnng ha sagt för kanske 40-50 år sedan berättade grannen Bengt för mig när jag som byombud var ute och inkasserade medlemsavgifter i den avdelning i Norra Halland som jag då var nyvald ordförande i. På den tiden var det kanske inte någon som trodde att förutsättningarna för lantbruk skulle förändras så till den grad att de flesta som bodde på landsbygden skulle ha en annan försörjning än gården och djuren. Men det var det väl heller ingen som trodde att Centerpartiets roll som landsbygdsbefolkningens och böndernas självklara val var något som skulle kunna ifrågasättas på allvar.

Att vi nu i kvällspressen utmanas av Moderaterna, när Socialdemokraterna tar fram en livsmedels- och jordbruksstrategi, medan Sverigedemokraterna tror sig få stöd för främlingsfientlighet bland landsbygdens folk och Miljöpartiet med Vänsterpartiet tror sig kunna attrahera landsbygdens företagare med förbud och skatter, är något vi måste vänja oss vid och slipa argumenten ytterligare för att möta. http://www.expressen.se/nyheter/moderat-offensiv--i-centerns-hjartefragor/

I torsdagens Hallands Nyheter skriver jag och Falkenbergs kommunstyrelseordförande, partistyrelseledamoten Mari-Louise Wernersson såhär om Centerpartiets strategi för livsmedel och produktion i lantbruket, samt vad alternativen egentligen har att erbjuda, skatter, förbud och pålagor.

Det är Du som bestämmer. Jag är helt övertygad om att de flesta oavsett ar de bor väljer det parti och röstar på de kandidater som har den bästa politiken för hela Sverige, för alla som bor i vårt land och för kommande generationer. Ett hållbart val är det vi vinner på i längden.

Ola Johansson
Centerpartiet

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Centerpartiet har faktiskt redan spelat ut sin roll i svensk politik. Det finns andra partier som täcker in era gamla frågor bättre.