söndag 20 november 2011

Glada vindnyheter i KungsbackaDet fina vädret idag inbjöd till en lite längre cykeltur. Målet för den 41 km långa rutten var trakterna vid Skärsjön i Kungsbackas sydöstra del, på gränsen mellan Fjärås och Gällinge.

Hur rutten såg ut kan man se på följande länk:

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 41.17 km in 2h:15m:05s using Endomondo.I fredagens lokaltidning Norra Halland kunde man läsa om bygget. Fyra verk om vardera 2 MW. Tornhöjden är imponerande 100 meter och jag som kom dit på cykel kan intyga att de är högt placerade. Garanterat inom synhåll från Råö´s radioteleskop. De 45 meter långa vingarna höll på att lyftas på plats idag och det var full aktivitet vid det verk som först färdigställs.Det var många som valde att kika på arbetet i det fina vädret. En del av oss var kanske väl närgångna så den Portugiska arbetsledaren, Adriana Espinhal bad oss vänligt men bestämt att backa undan, medan den andra vingen hissades upp till maskinhuset av den imponerande höga kranen, vackert gul mot den klarblå himmeln.
Själv är jag lycklig andelsägare i ett av verken, det mest östligt placerade på en udde i Skärsjön. Den platsen, liksom de övriga tre är färdigställda med gjutna fundament och breda vägar för att långa lastbilstrailers ska kunna ta sig fram.

Ola Johansson
Centerpartiet

Inga kommentarer: