söndag 5 juni 2011

Isa döptes

Av Ola Johansson, Centerpariet

Befinner mig vid Lygnerns strand vid Sätila och rörs till tårar av engagemanget och den folkliga uppslutningen kring den eldrivna "ångbåten" Isa som döptes idag av Kommunchefen i Mark, Haleh Lindqvist och Lennart Brunander.

Haleh Lindqvist hade vissa problem att
få sönder champagneflaskan.
Båten trafikerade sjön Lygnern i gränstrakten mellan Halland och Västergötland i slutet av 1800-talet och sjönk 1921. Isa av Lygnern ska åter tas i trafik, är det nog tänkt, men nu krävs det att även Kungsbacka engagerar sig för att åtminstone se till att det finns en brygga att lägga till vid i Fjärås. Lygnevik är den lämpligaste platsen, säger Brunander, som tidigare var riksdagsledamot för Centerpartiet.
Många köade för att få en titt inuti. I bakgrunden bryggan
vid Lygnevi. En utmärkt badplats för övrigt.

Lennat Brunader i egen hög person,
en av de drivande bakom arbetet med att bygga båten.

Nu kommer båten att användas främst av de tidiga sponsorerna, varav en, Erlandsson, från Kungsbacka är en av de främsta. Vågar man gissa att det är en byggföretagare? Sedan kommer båten att kunna bokas för privatpersoner till en timpeng som får anses vara överkomlig.Här lade Isa till en gång i teden, en brygga till
behövs vid Fjärås Bräcka.

Runt båten ser jag nu flera hundra personer som deltar i festligheterna och lyssnar till musik skriven speciellt för tillfället och som framförs av bandet Fia me Knuff. En skiva med låtarna kan köpas för 179 kronor. "300 bussen från stan" är en given hit.


Fia mé Knuff

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: