torsdag 30 december 2010

Kända Hallänningar?!

Torsdag morgon, i morgon fredag är det nyårafton och jag ser morgonprogram på TV, där Säröbon - Hallänningen, Ebbot Lundberg från Soundtrack of our lives intervjuas. En annan Hallänning i en devis annan genre är Lasse Kronér, boendes på den Halländska landsbygden i Onsala.
Inom idrottens värld finns flera kända Hallänningar som bekant, låt mig nämna några:

Vi börjar med den kändaste, höjdhopparen Emma Green som är född i Bergsjön, har bott i Partille, men bott i de flesta av sina ungdoms- och vuxna år i Särö, Halland. En annan Kungsbackabo är konståkaren Adrian Schultheiss som är den enda nordbo som klarat att göra en kvadrupel på OS. Den största av alla Halländska stjärnor är väl ändå Särötjejen Sophie Gustafson och när vi ändå är inne på Golfare så finns ju också Johan Edfors som ju dessutom tillhör Kungsbacka Golfklubb. Många inom idrotten väljer ju sedan karriären tagit fart att välja klubbar i storstäderna. I landskapet Halland ligger ju även Lindome. Där bor och verkar Magnus Gustafsson som var en världsspelare, men ännu vid 43 års ålder tävlar med Sverigeeliten i tennis. Fäkterskan Emma Samuelsson gjorde succé i OS och familjen i Åsa gladde sig enormt med övriga Hallänningar. Fler Hallänningar är kronprinsessan inom svenskt höjdhopp, Ebba Ljungmark, Onsala. En till, Varbergsfödde och numera fortfarande boendes i Halländska Onsala, Strefan Selakovic.

Ja listan kan säkert även här göras längre. vart har jag fått detta ifrån undrar kanske någon. Jo i Göteborgs Postens förteckning över "Göteborgs hetaste idrottare".


Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

1 kommentar:

Pontus sa...

Fredrik Ljungberg, Niclas Alexandersson o Bengt Johansson :)