torsdag 2 september 2010

Valbaren

Företagardebatt igen. Fyra år sedan sist och från att ha varit en rätt gnällig och missbelåten tillställning, där många politiker fått vidkänna att kommunen satsat rätt dåligt på näringslivet, har det blivit idel positiva omdömen. Roligt att höra, men samtidigt finns det en frustration. Många åhörare och frågeställare, alltifrån nätverk för kvinnors företagande till privata byggare och vindkraftsnätverk, ställde frågor utifrån ett personligt missnöje med hur saker och ting hanteras. När det gäller Vindkraftsnätverket delar jag deras frustration. Det är bedrövligt att det dröjer så länge att få fram den översiktsplan som ger möjlighet för 100 miljonersinvesteringarna i förnyelsebar energi i Kungsbacka.

Glädjande var att alla som talade efter mig höll med om att det är viktigt att ge små lokala företag större konkurrenskraft i kommunala upphandlingar, via vår upphandlingspolicy och genom inrättandet av en samdistributionscentral efter Halmstadmodell. Äntligen kanske det blir ett positivt beslut kring detta som jag väckte för tre år sedan och som nu utretts färdigt. Måhäda fattas beslutet redan innan denna mandatperiods utgång.

Ja det var nog det enda egentligen nya besked som gavs i dagens debatt.

Det är viktigt att alltid tänka på de som skapar de arbeten som ger oss pengar till välfärden och pensionerna (även mellan valen). Goda statsfinanser och fler i arbete ger den bästa välfädspolitiken (inte snabbare sedelpress). Det är bara Centerpartiet som talar om företagande, tillväxt, landsbygd, valfrihet och utveckling, som på ett trovärdigt sätt kombinerar det med miljön och välfärden. Vilket av regeringsalternativet har störst trovärdighet när det gäller varsamhet om statsfinanserna. De som vill använda skattepengar för att köpa konkursmässiga bilfabriker, eller de som vill skapa jobben?

Läs mer på www.olajohansson.centerpartiet.net

Inga kommentarer: