torsdag 12 augusti 2010

På besök hos Flitiga Liza inför Göteborgsframträdandet på lördag


Åsa Malmborg på bilden driver Flitiga Liza i Halmstad, med nio anställda. Om de Rödgröna skulle vinna kanske de måste varsla om de mister kunder. Hennes oro är berättigad. På lördag har Centerpartiet i Väst valkonvent i Göteborg. En av programpunkterna är ett samtal mellan mig och Åsa om RUT-företagandet. Idag träffades vi i Halmstad för att lära känna varann. Det lyckades fint som synes!

Det så kallade RUT-avdraget har blivit mycket populärt, inte minst i Halland. Att det endast skulle vara till för höginkomsttagare är inte sant. Mest har det betytt för stressade barnfamiljer med medelinkomster. Dessutom har det gett många nya företag och arbeten i Halland.


Många äldre kommuninnevånare har ringt och bett mig tänka på hur de skulle kunna få hjälp av kommunen med att sköta hus och trädgård, nu när de inte längre orkar. För friska för att få hemtjänst och periodvis inte starka nog att göra det själv.

Centerpartiet vill öka avdragsrätten för hushållsnära tjänster från 50 till 75 % för alla som är äldre än 75 år. Då skulle det inte kosta mer än 80 kronor för en timmas hjälp med fönsterputsningen, eller gräsklippningen.Published with Blogger-droid v1.4.9

Inga kommentarer: