fredag 8 januari 2010

Vargjakten kommer!

Ja så är den igång. Debatten om det är rätt att ha skyddsjakt på varg i vissa län. Inte så mycket diskussion när beslutet fattades, men mera nu när den verkligen genomförts. Det är väl som med andra saker vi gjort i alliansen. När vi går till val på att vi vill göra något så får vi stöd. När vi genomför vad vi har lovat blossar kritiken upp. Verkar som svenska folket är ovana vid en regering som levererar!
Jag tycker det var rätt att tillåta jakt för att reglera stammen och öka den biologiska och genetiska månfalden. Inavel hotar stammen och djuren blir lätt sjuka och får beteendestörningar. Nättidningen Miljöaktuellt kritiserar att medel för att öka den biologiska mångfalden använts. Jag har svårt att förstå kritiken. Däremot håller jag med om att det borde kanske inte var fullt så fritt att jaga och fullt så bråttom. Delar av den Svenska jägarkåren har gjort bort sig och det borde Svenska Jägarförbundet ta ansvar för och delta i debatten. I Kungsbacka och grannkommunerna har det siktats varg då och då. Det finns en oro bland folk att gå ut med hunden och liknande. Det är inte tillräckliga skäl att jaga varg här givetvis. Däremot kan det vara så att en etablerad flock inte ska kunna husera hur som helst i våra bygder, där så mycket människor och tamdjur finns. När vargen senast var etablerad i vår landsända levde svenskarna under andra omständigheter. Glad att då och då se en räv i skogen bakom huset, men en varg?

2 kommentarer:

Gurra G sa...

Säg mig var det stod att alliansregeringen lovade att massavlyssna hela svenska folket e-post! Jag röstade på er. Aldrig mer.

Ithala sa...

Hej!

Den 17 Januari kl 14:00 ska en manifestation hållas! Det är ytterst viktigt att vi är många den dagen. Jag ber om hjälp här. Även om DU inte kan komma kanske du känner någon som kan? Ni som är med i FaceBook kan använda er av linken nedan. Klicka på länken eller kopiera den och sätt in den i ditt adressfönster och bjud in mer folk, uppmana dom att i sin tur bjuda in fler. Så att stafettpinnen förs vidare hela tiden. Har ni frågor så maila till vargmanifest@gmail.com. Tack för er hjälp!

http://www.facebook.com/event.php?eid=263619581162&ref=mf#/event.php?eid=243959427594&index=1