söndag 15 mars 2009

Stephan Philipsson Kb är förutsägbar

Inget fel i det. Menar bara att det hade överraskat betydligt mer om det inte kommit en interpellation till mig om färdtjänstupphandlingen från just honom. Nu kommer den att läggas vid nästa Fullmäktige i april och besvaras ytterligare en månad senare och det torde väl vara budgetmötet. Vet inte om ordförande Larry väljer att ta med andra ärenden då. Annars blir det i juni den 16:e. Cirka ett år före en ny upphandling ska ha trätt i kraft och då med Hallandstrafiken som huvudman. Är det något ärende som man vid det här laget känner sig "påläst" i så är det detta. Ändå blir man överraskad över utvecklingen. Känns skönt att det nu verkar förekomma en viss aktivitet som syftar till att skapa någon slags ordning. Nog om det.

Idag har vi provat lite löpning, 6 km. Alltid nåt! Behöver nog springa åtminstone 3 ggr/vecka om det ska gå att komma i form till Kungsbackalopp och Göteborgsvarv.

I veckan fick jag en intressant förfrågan att presentera Kungbacka för en sektion av fackförbundet "Ledarna". Det är de högre cheferna och företagsledarna som har sitt riksårsmöte på Hotell Halland lördag-söndag. En spännande målgrupp att presentara Kungsbacka för. Ser det som ett "hedersuppdrag". Kanske den viktigaste framtsällan jag gör den här mandatperioden, med tanke på målgruppen..

Kenneth Nilsson lämnar över kommunalrådsrummet till Ulrika Landergren. Allt annat vore en "skräll". I morgon måndag ska kandidaten presenteras. Hur som helst är du välkommen Ulrika. Det ska bli intressant att jobba med dig. Spännande att se vilken väg Folkpartiet tar med dig. Det viktigaste är att kunna lita på varann och att det finns en konsekvens i linjen.

I morgon kväll gruppmöte med tidig budgetdiskussion. Det är nu det gäller. Den förra och denna veckan blir avgörande, dels på vilket sätt vi ska klara ekonomin det närmaste året och dels hur majoriteten kommer att se ut. Ett tips är att sätta slantarna på bredden. Bred uppslutning bakom svåra beslut är alltid att föredra. Finns ingen anledning att försöka ta politiska poänger när alla är överens om hur allvarligt läget är.

I morgon kommer vi också att veta hur nämnderna ser på sina investeringar. Vi har hittills gått ganska hårt fram och skjutut det mesta framåt. Särskilt svårt för mig, då vi profilerat oss med att vilja "satsa". Samtidigt svårt att prioritera "betong framför människor". Fast man kan ju inte "lägga sig ner och dö" heller.

Inga kommentarer: