söndag 22 mars 2009

Oj oj...Jobbigt!

Säsongens första mountainbiketur med gänget. Som vanligt när Roger har "rekat", mer mountain än bike. Periodvis 70% gå och bära och resten cykla oftast 10 meter sen bära igen. Det är roligt!!?

Hoppas på bättre vägar nästa gång och att specialsträckan förbi Ölmevalla- och Torpasjöarna till Gällinge stryks. Det FINNS ingen väg där, bara berghällar, älgskit, ljung och mossmarker. Ljungkvistar fastnar gott i bakväxeln och trasslar in sig i kedjan. Tur att grejerna håller...!

Ännu så länge mestadels positiva reaktioner på vårt utspel om att placera pensionspengar i Eksta för att stimulera byggandet av hyresrätter, men man märker att paniken sprider sig. De som inte vill hävdar att det inte går och det tror jag inte är en framgångsrik taktik om man vill stoppa förslaget från att genomföras.

Har slagit upp ordet Hembud i Nationalencyklopedin och där står följande:
...säljerbjudande till någon som har förköp. Hembudsskyldighet är särskilt vanlig i aktiebolag, och eftersom det innebär att inte aktierna kan säljas fritt skall bestämmelserna om hembudsskyldigheten i förekommande fall tas in i aktiebolagets bolagsordning. o.s.v.

Bolagsordningen måste ju ändå tas upp till beslut i Fullmäktige eftersom det krävs för att kunna öka aktiekapitalet. Det vore bra om denna process startade nu och kanske vi ska ta upp detta innan placeringspolicyn antas.

Det finns ledande tjänstemän i kommunen som säger att det inte går att göra som vi föreslagit. Det går om man vill. Klart att det inte var så de hade tänkt sig att pensionspengarna skulle placeras, men det går ju att ändra sig....

Inga kommentarer: