tisdag 3 maj 2011

Dead or alive?!

Tidig morgon med oläst GP. "Här gömde sig Bin Ladin" lovar tidningen berätta. Terroristen är död. En av Mohammar Kadaffis söner likaså. Säkert vore världen en bättre plats att leva på utan onda människor. Kanske vore den bättre utan några människor alls, vad vet vi? Man kan förstå amerikanernas lättnad och glädje över att en mördare eliminerats på detta cowboyliknande sätt. Det är det yttersta sättet att lösa konflikter och utkräva hämnd. Där delar de säkert värdegrund med många terrorister. Jag undrar om metoden -öga för öga, tand för tand, i längden kommer vara den som skapar fred, samförstånd och förtroende mellan världens folk, men jag kanske är naiv som tror på människan.


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Linnea Johansson sa...

Det finns inga onda människor. Varenda kotte på denna jord agerar efter sin egen övertygelse som är formad av positiva och negativa erfarenheter. En människa skulle aldrig helt och hållet gå emot sin egen etik. Osama Bin Laden var inte ond. Inte enligt honom själv, inte enligt hans mor, far, och alla människor som följde honom. Enligt dessa människor gjorde han rätt, han var den goda människan.

Ola Johansson sa...

Jo och därför blir det ju svårt att definiera ondska. Allt mänskligt handlande har en orsak och vi borde kanske bli bättre på att söka efter den. Respekten för livet är väl ändå grundläggande och den som tar andra människors liv, bildligt eller bokstavligt, bör fördömas och bestraffas.