tisdag 10 november 2009

Vad får man göra på ett kommunfullmäktigemöte?

Surfa på nätet? SMS-a? Skriva inlägg på facebook eller Twitter från sin mobiltelfon? Följa det aktuella resultatet i en Elitseriematch i hockey (och redogöra för det från talarstolen)? Läsa någon av kommunens alla utmärkta lokaltidnignar? Skriva på en insändare? Förbereda ett inlägg till nästa ärende? Fundera på arbetsdagen efter och kanske göra lite anteckningar inför densamma? Titta på några bilder i sin dator? Söka information på Internet? Ta bilder med sin mobilkamera på fullmäktigekamrater? Småprata med bänkgrannen? Andra saker?

Ja allt är väl egentligen möjligt så länge man deltar i debatt och beslutsfattande.

Idag hade vi två timmars presentationer av aktuellt kvalitetsarbete innan beslutsfattandet började. Tror rätt många i församlingen ägnade den tiden åt något av ovanstående.

Välkomna att besöka, eller lyssna på sammanträdena på radio eller webben.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ola, frågan är väl var gränsen går, för mig går den innan man kollar bilder från sin sista resa under Fullmäktige.

Ola Johansson sa...

ja det är ju olika var man tycker gränsen går. Att sitta och fotografera folk är väl en bit över gränen med eller vad tycker anonym?

Mikaela sa...

Får jag fråga om informationen om kvalitetsarbetet var seg eftersom du tror att så många ägnade sig åt andra saker?

Ola Johansson sa...

Den här diskussionen är jätteintressant! jag är på sätt och vis glad över Stefan Ph:s reaktion i fullmäktige, även om den kanske syftade till att "hänga ut mig". Tycker han har många förtjänster, men ibland är han överdiven i sin kritik mot andra och borde ägna sig åt självkritik istället. Ingen är perfekt! Allra minst jag. Lite tråkig var informationen, KUM hade jag hört om minst tre gånger innan.