tisdag 17 november 2009

Grattis Falkenberg

http://www.skl.se/artikel.asp?C=406&A=63482.
Utsågs till Sveriges IT-kommun på kvalitetsmässan i Göteborg. För Kungsbacka är det en långuppförsbacke dit. Med tanke på alla kommunala chefer som var där så hoppas jag det gav en tankeställe. Att IT är en förutsättning för god kvalite, tillgänglighet, öppenhet och demokrati behöver sjunka in. Kanske skulle det istället behövas "tänkarhattar" till våra ledare än dyra seminarier på Kvlitetsmässan?
Nu blev det Nej till samförlägning med Fiberinitiativ i Östra Frillesås för att man inte har ordning på det egna stadsnätet. Med en aktiv planering i serviceorten Gällinge hoppas jag kunna få bredbandet dit via ideela krafter i Frillesås. Det är självklart att sådan infrastuktur är nödvändig för att skapa atraktion för boende. Mer aktiekapital till Eksta är en seger för Centerpartiet och vår förmåga till uppgörelser kring bostadspolitiken. Att det inte gick att använda pensionspengarna är en mindre förlust för oss. Det är resultatet som räknas. Nu försöker Kb knycka iden, men det kan vi bjuda på när det var vi som vann.

3 kommentarer:

Magnus Wernersson sa...

Bra blogg du har, Ola. Tufft att du vågar vara så frispåkig. Det gör den självklart mycket intressantare och roligare att läsa.

Jag gillar också tänkarhattar. Man är väl inte revypappa för inte!

österiväster sa...

Tycker också du har en fräsch och intressant blogg. Dvs. vinnande!
För övrigt STORT GRATTIS till it-priset!

Britta sa...

Är stolt över skolpolitiker och tjänstemän i vår kommun. Gratulerade också våra duktiga pedagoger och elever som var på plats på mässan i går.