onsdag 9 september 2009

Succé för politikerskolorna i Kungsbacka

Två veckor kvar till första lektionen i Centerpartiets politikerskola. Folkpartiet har haft några träffar redan. Bara att gratulera Tommy Rydfelt som lyckats dra 40 elever. I dags dato har 20 personer anmält sig till "min" grupp och det är dubbelt så många som jag hade hoppats på.

Hela 60 personer har alltså anmält sig till politikerskolor bara i Kungsbacka. I Kommunfullmäktige finns 61 ledamöter idag. Politikerskolornas elever kan således ersätta samtliga utom en (man undrar vem) om de själva vill och partierna är beredda att ta emot dem!
Centerpartiet har till skillnad från Folkpartiet politikerskolor i alla Hallands kommuner. Idag träffades cirekelledarna hos medarrangören Studieförbundet Vuxenskolan och vi kan konstatera att det finns ett stort intresse i alla kommuner, utom möjligen i Falkenberg där det hitills endast är 4 som anmält sig. I övriga kommuner är det 10, eller fler. Uppskattningsvis 60-70 nya politiker har utbildats av Centerpartiet i Halland. Lägg till Folkpartiets 40 och vi har mer än 100 nya potentiella politiker i Halland!
Otroligt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Intressant, hur anmäler man sig?
mvh
Petra

Ola Johansson sa...

Till Studieförbundet Vxenskolan på telefon 0300-17045. Du är välkommen! Första träffen är 22 september.