söndag 19 juli 2009

Falkenbergs FF inte direkt allsvensk klass, men Tölös tjejer är det

...imponerande att småstaden Falkenberg har ett elitlag i Fotboll. Spelet idag (gäller båda lagen) imponerade inte. Assyriska var bättre och vann rättvist med 2-0. Bättre målvakt och mer skärpa i avslutningarna fällde avgörandet. FFF är bra men ingen seriesegrare. Södertäljelaget har ju trots allt allsvensk erfarenhet även om det blev kortvarigt. Sådant märks.

Kungsbacka IF har haft ambitionen att få till ett samarbete mellan klubbarna som syftar till att få fram ett "elitlag" även hemma. Det skulle vara betydelsefullt för att få ihop kommunen kring något. Falkenberg och även Varberg är bra på det. Det finns många klubbar med stark självkänsla och bra lag. Lerkil, Onsala, Fjärås (glömde jag något?). Inget som med självklarhet tagit ledningen och blivit det tongivande. Kanske är det ändå KIF som ska ta på sig rollen att bära "Kungsbacka United". Vi har ju en bra arena i Tingbergsvallen och ett bra idrottsområde på Inlag och snart ett till vid Hede Station (hoppas jag).

Appropå fotboll så måste man ju gratulera Tölö IF:s flickor 19 som vann Gothia Cup igen! Super-tjejer!!

Kanske vi borde satsa på att få fram ett allsvenskt damlag på toppnivå, precis som vi varit på väg med inom hockeyn, där herrseniorsatsningarna misslyckats gång på gång.

Inga kommentarer: