onsdag 11 mars 2009

Tuff vecka - men våren är på väg

Idag fortsatta budgetdiskussioner mot bakgrund av lägre skatteprognoser och mindre befolkningsökningar än väntat. Därför, hur vi än vrider på saken, svårt att få budgeten att gå ihop, utan effektiviseringar, generella och specifika.

I tisdags fullmäktigemöte med diskussion om bostadspolitik och färdtjänst. Hur stödjer vi på bästa sätt Eksta med kapital när kommunen saknar pengar för verksamheter. En knäckfråga där Centerpartiet har tankar att lansera.

Färdtjänsten kritiseras på goda grunder. En klen tröst är att det väl knappast kan bli sämre än det är nu och att det bara kan bli bättre. Alla kommuner som infört planeringssystem har haft inkörningsproblem. Som en otäck överraskning kom de ökande kostnaderna. En fördubbling jämfört med tidigare år på ett i sort sett oförändrat resandeunderlag. Det kan bara finnas en orsak: För mycket fordon som kör för långt med för få passagerare. Alltså inte den planering vi önskat. Detta måste givetvis åtgärdas och det så snabbt som möjligt.

Ser fram emot fredagen. Då ska vi se "Två åsnor och en fisk" på Teatern. Innan dess förhoppningsvis möjlighet att prova cykeln på landsväg för första gången. Alla kvällar i veckan är upptagna. I morgon kväll ser jag fram emot att få vara med på Östra Villastadens årsmöte på Fyren och inna dess kanske jympa hos Maggan på Friskis. God kväll!

Inga kommentarer: