torsdag 5 februari 2009

Hanssons scoop

Krönikören Bengt Hansson skriver underhållande och fyndigt om romanserna i stadshuset. Ja, för det mesta är det varma omfamningar som gäller, men med Forberg i fjällen blir det desvärre inställda möten. Se där, ännu ett avslöjande!

Att jag skulle ha någon särskild tillgång till moderaternas innersta krets är att ta i, även om det hade varit intressant. Ödman skrattar ofta, gärna och gott, men höra, eller se honom skratta åt just detta förslag har jag faktiskt inte gjort. Det har jag läst om i tidningen. Kanske till och med den som Hansson skriver åt, minns inte riktigt. Alla skriver ju om detta nu. Att vara ledsen och bekymrad över höga kostnader är Forsbergs kännemärke, vilket jag skattar honom högt för. I varje fungerande ledningsgrupp behövs olika människotyper, sådana om driver på och sådana som bromsar och för den delen sådana som har ett glatt humör. Då och då dyker det väl upp ett och annat tokigt förslag. Somliga är möjliga att realisera, andra behöver utredas innan de förpassas till pappersinsamlingen, andra kan man stoppa i byrålådan på en gång. Att moderaterna gör utspel hör inte till vanligheterna. Och det faktum att det kommer just därifrån gör väl att det måste utredas, oavsett hur tokigt det är. Då har jag ett förslag: Slutför utredningen om biogasanläggning på Hammargård. Genomför utredningen om p-hus under Stortorget. välj sedan att genomföra det bästa, alternativt minst dåliga (det beror på hur men ser det) av dessa förslag.

Att detta p-hus blivit en grej ligger utanför min fattningsförmåga. Med planer på P-hus vid Valand, Aranäs stadsdel och eventuellt i Ejdern är detta överflödigt, för att inte tala om alla praktiska problem med arkeoligi, lera, vatten, etc. Förslaget kullkastar alla planer och tidigare diskussioner om hur trafiken genom centrum ska ledas. Ett problem som inte det talats om är vad som händer med centrum under byggtiden. Vilka butiker överlever att vara avstängda från omvärlden under ett och ett halvt år, eller vad det kan handla om. Jaja, låt oss utreda först så får vi se vem som skrattar sist.

Inga kommentarer: